Szemhéjplasztika

Bár minden szépészeti beavatkozás egyénre szabott, de a szemhéjplasztika esetében ez különösen igaz, hiszen nincs két egyforma szem. A szemhéjplasztikai beavatkozást sokféleképpen végezhetjük, mindegyikben közös a feleslegessé, zavaróvá vált többlet (bőr, izom, zsír) kimetszése.

  • szemhéj plasztika

"Lógó" vagy megereszkedett szemhéj eltüntetése (blepharochalasis)

Az alsó és felső szemhéj szerepe a szemünk védelme. A szemhéj természetes módon a kor előrehaladtával veszít eredeti tartásából. Bár vannak, akiknek alkatilag megereszkedett a szemhéjuk, a többségünknél a szemhéj rugalmasságának elvesztése egyszerű élettani folyamat, aminek következtében kialakul a lógó szemhéj.

A megereszkedett szemhéj a látásunkra is káros hatással lehet! 

Alsó szemhéjplasztika ("táskás" vagy "karikás" szem)

A kor előrehaladtával, illetve arra hajlamos egyéneknél az alsó szemhéjon is bőrfelesleg tud kialakulni. A szem alatti karikák kialakulásában a szem környéki zsírkompartmentek (rekeszek) többlete, kötőszöveti rétegének fellazulása áll. Mindezek hozzájárulnak "fáradt, álmos" tekintet kialakulásához. 

Ezek korrekciója történhet esztétikai beavatkozásokkal, illetve plasztikai műtétekkel.

Alsó szemhéjplasztika során általában helyi érzéstelenítésben távolítjuk el a bőrfelesleget, illetve a felszaporodott zsírtöbbletet.

Szemhéjplasztika után

A szemhéj bőre meglehetősen vékony, a beavatkozások során finom anyagokat (mikrosebészeti műszerek, hajszálvékony fonalak) használunk, hogy a műtét után a lehető legszebb sebgyógyulást érjük el.  A szemhéjplasztikai műtéteket többnyire ambuláns módon helyi érzéstelenítésben, esetleg vénás nyugtatásban végezzük. Mélyaltatást leginkább akkor alkalmazunk, ha egyéb arcplasztikai beavatkozásokkal együtt kerül sor a szemhéj korrekciójára.

A műtét után előforduló "kék foltok" körülbelül 5-10 napon belül eltűnnek, a duzzanat pedig általában 4-6 héten belül megszűnik. A szemhéj végleges formája 1-2 hónap múlva alakul ki.

A gyógyulási időt nehezíti a dohányzás.

Megnézem az eddigi kezelésekről készült képeket

Előtte-utána képek

Ezt szeretném!

 

Jelentkezem konzultációra

Még nem határoztam el magam, tovább tájékozódom a lehetőségeimről...

Plasztikai sebészet

A szemhéjplasztika után mikortól használhatók kozmetikumok?