Orrplasztika

Amikor valaki elégedetlen az orra méretével, alakjával, esetleg veleszületett vagy szerzett deformitás nehezíti az életét, akkor hívjuk segítségül az orrplasztikát. Az orrot soha nem szabad csak önmagában értékelni, mindig figyelembe kell venni az egész arcot, hiszen számtalanszor látjuk, hogy a páciensnek az arányokkal van problémája. Az orrplasztikai műtét az orr anatómiai szerkezetéből adódóan bonyolult, éppen ezért pontos tervezést, komoly konzultációt igényel! 

  • orrplasztika

Orrplasztika menete

Az orrplasztikai műtét előtt a konzultáció során a pácienssel megbeszéljük a kívánt formát. Ezután számítógépes tervezéssel megközelítő terveket készítünk, amiből az igényeihez legközelebb állót választja ki a páciens.

A orrplasztikai műtétek egy részét lehet helyi érzéstelenítéssel végezni, azonban azokban az esetekben, ahol csontos korrekciót is végzünk a beavatkozásokat altatásban végezzük. Az orrplasztika technikája tekintetében lehet nyílt vagy zárt, ennek eldöntése mindig a plasztikai sebész feladata. A nyílt eljárással műtött betegeknél se vehető észre a heg nyoma.

Orrplasztika után

Az orrplasztika műtét után az orra egy sínt, gipszet helyezünk, amit 1 hétig hordani kell. A műtétet követő 1-2 hétig még kék folt és duzzanat előfordulhat az orr, illetve a szem környékén. A végleges eredményre 2-3 hónap múlva számítsunk.

Orrplasztika után tilos:

  • az előrehajolás körülbelül 1 hétig
  • orrfújás
  • fizikai munka, sport 4 hétig

A műtét utáni időszakban orrspray használata, illetve apró vattapálcával az orrjáratok tisztántartása javasolt.

Megnézem az eddigi kezelésekről készült képeket

Előtte-utána képek

Ezt szeretném!

 

Jelentkezem konzultációra

Még nem határoztam el magam, tovább tájékozódom a lehetőségeimről...

Plasztikai sebészet

Kockázatos az orrplasztikai műtét?