Almenü

Mellnagyobbítás

Amennyiben Ön nem elégedett a mellei alakjával, méretével, úgy a kívánt alakot, formát, teltséget és nagyságot implantátumok behelyezésével vagy saját zsír átültetéssel érhetjük el.

A mellimplantátumok között megkülönböztethetünk forma szerint kerek és csepp alakú (anatómiai), felszín szerint sima vagy (micro-, macro-) texturált felületű és különféle gélekkel (kohezív, polyurethan, B-lite,...) töltötteket.

  • mellnagyobbítás

Mellnagyobbító műtét

A mellnagyobbító műtét alkalmával a mellimplantátumot tehetjük a mirigy alá (subglandularis), az izom alá (submuscularis), illetve dual-plane technikával (félig izom, félig mirigy mögé). A mellimplantátum kiválasztása az orvos és a páciens közös döntése. Az, hogy hová kerül a mellimplantátum a műtét előtti konzultáción kerül megbeszélésre, személyre szabottan, az alkati és életviteli tényezőket figyelembe véve!

A műtét csak 18 éven felüliek számára végezhető el, altatásban történik. 

A műtétet követő napon a páciens otthonába távozhat, rendszeres kontroll vizsgálatok szükségesek (1, 3, 6 hetesen, 6 hónaposan).

A műtét után a páciens speciális kompressziós melltartót kap, melyet 6 hétig az orvossal egyeztetett módon kell hordania.

Mellnagyobbító műtét után

  • 3 hétig háton fekvés javasolt
  • 6 hétig melltartó viselése (éjjel-nappal)
  • 6 hét után cardio mozgások elkezdése
  • izom mögé helyezett implantátumnál súlyzós edzések végzése 4-6 hónapig nem javasolt
  • hegkezelés 6-8 hétig, ezután 3-6 hónapig fényvédelem (UV)