Bőrelváltozások kezelése

A bőrelváltozások kapcsán először mindenkinek az anyajegyek jutnak eszébe. Azonban tudni kell, hogy számos más bőrelváltozás is tapasztalhatunk magunkon, melyeket figyelemmel kell követni és időben szakorvoshoz fordulni a későbbi negatív következmények elkerülése érdekében!

  • anyajegy eltávolítás

Anyajegy eltávolítás

Az anyajegy eltávolítás akkor válhat szükségessé, ha az anyajegy a mindennapokban zavaró, vagy elkezdett megváltozni. Mivel az anyajegyek eltávolítása után heg képződik, így tanácsos az optimális hegesedés miatt a plasztikai sebészeti irányelvek betartsása! Az 5 mm-nél nagyobb anyajegyek már általában méretükből fakadóan zavaróak, például beleakad a a ruha, a fésű, folyamatos irritációnak van kitéve. Ilyen esetekben a későbbi átalakulásoknak (sejt szintű) lehetőséget sem adva érdemes eltávolíttatni azokat!

Mindenképpen javasolt kivizsgáltatni és eltávolíttatni azokat az anyajegyeket, melyek mérete, színe, formája elkezdett megváltozni, hiszen ezekben az esetekben megvan az esélye a rosszindulatú elfajulásnak (melanoma, laphám carcinoma, ...), melyeknek magas a halálozási aránya!

Hegek "eltávolítása"

Azt, hogy egy heg mennyire feltűnő számos tényező befolyásolja! Például, hogy hol helyezkedik el, milyen az iránya, hogyan zárták a heget, milyenek voltak a hegesedés körülményei, milyen a páciens hegképződési hajlama. A hegek eltávolítása valójában heg korrekciót jelent, mely során a meglévő hegeket igyekszik a szakorvos minél kevésbé észrevehetően eltüntetni. Például speciális varrattechnikával, heg lefutásának megváltoztatásával, heg rejtetté tételével, ...

Bőrelváltozások

Bőrelváltozás az, amikor a bőr egy részének eltérő a kinézete van, vagy abnormális növekedést mutat.

Milyen bőrelváltozásokat ismerünk?

  • anyajegy
  • szemölcs
  • lipoma
  • fibroma
  • atheroma
  • pigmentációs rendellenesség
  • jó-, rosszindulatú bőrdaganatok ( pl. basalioma, melanoma, carcinoma, ... )

A bőrelváltozások egy része hajlamos a rosszindulatú elváltozásra. Ezért érdemes időben eltávolítani az ilyen elváltozásokat, hogy később ne kerüljön súlyosabb stádiumba, ne képződjön áttét. Gyakran a páciensek „anyajegyeknek” gondolnak egyéb, valójában nem festékes, de rosszindulatú daganatokat is, mint pl. a basalioma, melynek teljes sebészi eltávolítása minél előbb szükséges!

Megnézem az eddigi kezelésekről készült képeket

Előtte-utána képek

Ezt szeretném!

 

Jelentkezem konzultációra

Még nem határoztam el magam, tovább tájékozódom a lehetőségeimről...

Plasztikai sebészet