Arcplasztika

A modern arcplasztika több egy "ráncfelvarrásnál". Különböző genetikai faktorok, külső tényezők (napozás, szolárium, dohányzás, drasztikus fogyókúra, anyagcsere zavar, stressz, öregedés) hozzájárulnak az arc teltségének, rugalmasságának romlásához. Arcplasztika során az arcot alkotó struktúrákat állítjuk helyre, "fiatalítjuk":

  • bőrfeszesítés bőr redukálásával
  • zsírtöbblet esetén zsírszívás
  • kontúrhiány esetén zsírtöltés
  • laza kötőszöveti réteg, meggyengült tartószalagok (SMAS) esetén mimikai izmok feszesítése varrattal

A műtéti metszések rejtett helyen haladnak (hajas fejbőr, fül mögötti terület). A metszés hosszúságának, illetve a műtéti terület kiterjesztésének megfelelően megkülönböztetünk mini arcplasztikát (fülcimpáig vezetett metszés), illetve teljes arcplasztikát (fül mögötti terület is).

  • hialuronsavas ráncfeltöltés

Modern arcplasztika

Az arc az a terület, amelyen a leginkább szembetűnő bármilyen orvosi beavatkozás, illetve az arc kifinomult anatómiai szerkezete miatt ezen a területen kell a legnagyobb elővigyázatossággal eljárni.  A modern arcplasztika a műtét során nemcsak a laza bőr feszesítésére fókuszál, hanem a bőr alatti zsírréteg és a mimikai izomzat teltségének helyreállítását is eléri.

A modern arcplasztika természetes és tartós eredményt biztosít "művi" hatás nélkül!

Arcműtétek menete

Az arcműtétek akkor hozzák a legjobb eredményt, ha a mélyebben fekvő szöveteket is mozgatjuk a bőrrel együtt. Hiszen az öregedés folyamata nem csak a bőrt érinti, hanem gyengül az izom és kötőszövet is, így azok megereszkednek. Az arckontúrok helyreállításával a páciens fiatalabbnak tűnik, a megjelenése üdébb, frissebb lesz.

Arcplasztikai műtétekkel akkor tudunk harmonikus eredményt elérni, ha az anatómiailag összefüggő területeket egyszerre korrigáljuk, és nem hagyunk szembetűnő határokat az arctájékok között. 

Amennyiben még nem alakult ki bőrfelesleg -főképp fiatalabb pácienseknél-, ott endoszkópos eljárással is elvégezhető a beavatkozás. Természetesen azokban az esetekben, amikor a bőrtöbbletet kezelni kell, hajhatár mögött végzünk metszéseket.

Arcplasztika után

Az arcplasztika után egy szorítókötést, rugalmas maszkot kap a páciens, mely csökkenti a duzzadást és segíti a gyógyulást. Ennek egy hétig kell a páciensen maradnia. Bár fájdalmat néhány napig aktívan tapasztalhat a beteg, azok hagyományos fájdalomcsillapítókkal enyhíthetők. 
Az arcplasztikai műtét után természetes, ha az arc megduzzad vagy néhány helyen véraláfutásossá válik, ezek a tünetek azonban 1-2 héten belül megszűnnek. Varratszedésre az első hét vége felé kerülhet sor. A rugalmas maszk viselését még néhány hétig éjszakára javasoljuk. 

Arcplasztika után tilos minden olyan tevékenység, amely a vérnyomást megemelheti, tartózkodni kell az előrehajlástól.

Megnézem az eddigi kezelésekről készült képeket

Előtte-utána képek

Ezt szeretném!

 

Jelentkezem konzultációra

Még nem határoztam el magam, tovább tájékozódom a lehetőségeimről...

Plasztikai sebészet