Almenü

Kategóriák


Mutasd az összes cikket...

Hogyan válasszon plasztikai sebészt?

A plasztikai sebészt kiválasztani nem is olyan egyszerű feladat, hiszen ma már rengeteg szakember található hazánkban is. De hogyan is válasszunk közülük?

Hogyan találjuk meg a számunkra megfelelő szakorvost?

 • sebész műtét

Milyen a "jó" plasztikai sebész?

Vegyük sorra azokat a tulajdonságokat, amelyek egy igazán elkötelezett plasztikai sebészt jellemeznek. Ha az Ön által kiszemelt orvosra többségében jellemzőek ezek a tulajdonságok, akkor bízhat benne, hogy jó kezekben lesz.

 1. Többféle technikában jártas
  A plasztikai műtéteknél többféle technika alkalmazása szükséges lehet a kívánt eredmény eléréséhez. Azt, hogy az Ön esetében melyik technika lesz a legcélravezetőbb, csak olyan orvos tudja helyesen meghatározni, aki többféle műtéti típus elvégzésében jártas.
 2. Folyamatosan képzi magát
  A plasztikai sebészet folyamatosan és dinamikusan fejlődik, évről évre jelennek meg új eljárások, hatékonyabb kezelések. Ahhoz, hogy a legmodernebb kezelést biztosítsuk a pácienseink számára, fontos a folyamatos továbbképzés.
 3. Szakmai önéletrajz
  Egy operatív szakmában dolgozó orvos esetében elengedhetetlen a megfelelő szakképzés, műtéti rutin, illetve szakszervezetek ( MPHEST, azaz a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság; ISAPS, azaz International Society of Aesthetic Plastic Surgery,...) által szervezett kongresszusokon, tanfolyamokon való részvétel.
 4. Szimpatikus
  Minden ember más és más, éppen ezért nem lehet mindenkinek minden orvos szimpatikus. A szimpátia egy plasztikai sebész esetében nagyon fontos. Ha nincs meg az összhang, akkor a páciens is feszültebben, bizalmatlanabbul áll egy műtét elé. Az orvos és a páciens team-munkában éri el a kívánt végeredményt.

+1 Tipp

Egy konzultáció során a páciens közvetlen benyomást kaphat az orvos szaktudásáról, hozzáállásáról!