Bioszálas kezelés

A természetes korosodással a gravitáció hatásai egyre jobban érvényesülnek az arc középső-alsó részén, az állkontúrok eltűnésével úgynevezett "sagging-face" alakul ki. Ennek kezelése történhet műtétileg arcfelvarrással (face lifting) vagy bioszálas kezeléssel.

A bioszálas kontúrterápia, angolul Fine Thread Contour Therapy, vagyis FTC során műtéti beavatkozás, vagyis vágás nélkül történik az arc megemelése, a lifting hatás, a toka és a nyak feszesítése. Az FTC során biológiailag felszívódó vékony szálakat juttatunk a bőr alatti rétegekbe, tesszük mindezt egy vékony tű vagy kanül segítségével.

Ezzel a kezelési technikával szemöldök emelés ("foxeye"), szájzug emelés is végezhető

  • bioszálas kezelés

Finomszálas kontúrterápia működése

A finomszálas kontúrterápia alapja a kollagén stimuláció és a mikrokeringés javítása. A bőr ráncosodásához ugyanis nagy mértékben hozzájárul a bőr kollagénszintjének csökkenése. Ezzel az eljárással azonban a mélyebb bőrrétegekben elindul a regenerációs folyamat a bejuttatott felszívódó szálaknak, illetve a szúrásoknak köszönhetően. A stimulációs, regenerációs folyamat több hónapon (akár 25 hónap is lehet) át tart.

A szálbehúzás menete

A fertőtlenített területet érzéstelenítő krémmel előkészítjük, a beszúrási pontokhoz kanülös töltés esetén érzéstelnítő oldatot fecskendezünk vékony tű segítségével. A felhasználandó bioszálakat egy nagyon vékony tű vagy kanül segítségével helyezzük be a feszesítendő területbe. A szálak lehetnek simák, fogazottak és csavartak. A bioszálak a tű eltávolítása után is a bőr mélyebb rétegeiben maradnak, kiváltva és fenntartva ott a szöveti regenerációt. Csavart szálakra azért van szükség, mert alakjuknak köszönhetően nagyobb támasztást biztosítanak. A sima és csavart szálak arányát mindig a szakorvos dönti el a páciens bőrének állapotát figyelembe véve. COG szálakkal (fogazott) biolifting hatást érünk el. 

 A bioszálas kontúrterápia után

  • Érdemes hűteni a kezelt területet
  • Nem javasolt a sporttevékenység a kezelés után legalább 1 hétig
  • Ne feküdjünk arccal lefelé a kezelést követő 1 hétben
  • Kerüljük a napozást és szolárium használatot
  • Kozmetikai kezelés ne legyen 2 hétig!

Megnézem az eddigi kezelésekről készült képeket

Előtte-utána képek

Ezt szeretném!

 

Jelentkezem konzultációra

Még nem határoztam el magam, tovább tájékozódom a lehetőségeimről...

Esztétikai kezelések

Milyen területeken alkalmazható a bioszálas kontúrterápia vagy más néven Thread lifting?